Hati ini.....
Daripada pandangan mata. Daripada pandangan telinga. Bahkan daripada seluruh pengucapan rasa dan deria, ia pada akhirnya berjejak di HATI....




Marhaban_yaa_Ramadhan_by_adipatijul.jpg Met Puasa image by L1an

Salam'alaik..


Pertama dan selamanya, d-rast panjatkan syukur kepada Allah swt dan selawat keatas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w sbb dipanjangkan umur dan diberikan kekuatan bg menempuhi kehidupan yang penuh dengan pancaroba dan onak duri... pernah satu ketika d-rast rasakan tidak mampu menanggung semua dugaan dan cabaran, namun ditabahkan hati redha dengan setiap ujian yang dilalui.... d-rast sedar, Jika setiap ujian dan cabaran itu dapat menkifarahkan dosa dan terbaik buat d-rast, d-rast redha dan akur dengan kehendak Allah swt...

pergh... touching la plak... huhuhuuhu....


Rasenyer dah berbulan-bulan x update blog d-rast ni.... berbulan-bulan sampaikan dah masuk bulan Ramadhan, Bulan penuh kebeerkatan, kemuliaan dan keampunan yang dijanjikan oleh Allah swt kepada semua Hambanya yang beragama Islam....

erm... sahabat2 sekalian rasenyer dh maklum, pada bulan inilah kita menambahkan amal ibadah kita berbanding bulan-bulan laen dan pada bulan Ramadhan inilah syaitan2 akan diikat dan dibelenggu sehingga tibanya syawal......



























sebelum terlambat, d-rast mohon ampun dan maaf diatas setiap kesilapan yang d-rast dah lakukan kepada semua tterutamanya wat sahabat2... d-rast doakan agar Ramadhan kali ini adalah ramadahn yang terbaik dan membawa makna... berusahalah menncari sesuatu yang mungkin kita x dpt pada bulan-bulan laen....


erm.. wat sahabat-sahabat yang busy wat preparation untuk jamuan berbuka puasa, Tahniah kerana sahabat sekalian adalah antara yang dijanjikan pahala oleh Allah swt diakhirat kelak dengan ganjaran yang besar..

namun, dalam kesibukan tersebut, d-rast harap sahabat2 tak lupa dan x abaikan tanggungjawab utama kita sebagai seorang yang bergelar pelajar atau mahasiswa... klu boleh balancekan antara keduanya...

one more time, d-rast nk mintak maaf banyak2 atas semua kesilapan yang d-rast dh lakukan... andaikan ini adalah Ramadhan yang terakhir kita akan temui agar kita akan sentiasa beringat dan bersiap sedia dengan segala keperluan yang akan dibawa diakhirat kelak..
InsyaAllah...

Wassalam..
5 jom komen:

btul2....mmg lama x update blog...
kesian peminat blog nie..asyik mnunggu je...he3


tq smiley coz sntiasa setia follow blog d-rast ni...
InsyaAllah, d-rast akan slalu update blog ni... tu pon klu diberi kelapangan.. huhuhu


Saya maafkan juga.. maafkan saya juga


hu3...cpt la update blog..cite brita panas kat kolj ie..he3


to naqiubex: erm... d-rast pon maafkn.. huhuhuhuh...

to smiley: bkn x nk update.. tp, d-rast xde pc or lpatop... susc ckit nk update.. dah la duk kt umh sesorg.. ghuhuhuhuhuh...


Related Posts with Thumbnails

About Me

My photo
"jika masa remaja tidak digunakan menurut selayaknya, pastilah akan meninggalkan kenangan pahit di masa tua"

Followers

pelawat...


Masa dan Ketika....

Blog Updates

Jom SeMBang.....


ShoutMix chat widget